Kwaliteitsmanagementsysteem: Tips & Tricks


Kwaliteitsmanagementsysteem: NEN-EN-ISO 9001:2015

Wil je een kwaliteitsmanagementsysteem, zoals NEN-EN-ISO 9001:2015 implementeren binnen jouw organisatie, maar weet je niet hoe je dit moet doen of waar je moet beginnen?

 

De komende tijd neem ik je in een vogelvlucht mee door het kwaliteitsmanagementsysteem. Ik probeer op een eenvoudige manier de ISO 9001 norm toe te lichten en ik deel hierbij praktische tips & tricks.

 

High Level Structure (HLS)

Dit doe ik aan de hand van de High Level Structure (HLS) die diverse ISO normen hebben. De HLS biedt dezelfde opzet en structuur voor diverse normen. Hierdoor is het vrij eenvoudig om andere normen met de HLS structuur toe te voegen aan jouw managementsysteem. 

 

De HLS is opgebouwd uit een aantal hoofdstukken, namelijk:

  • De context van de organisatie;
  • Leiderschap;
  • Planning;
  • Ondersteuning;
  • Uitvoering;
  • Evaluatie van de prestaties;
  • Verbetering.

Per hoofdstuk geef ik een toelichting en bespreek ik hoe je invulling kan geven aan de diverse normeisen.

 

Wil je hier meer over weten?

Heb ik je interesse gewekt en wil je meer weten over het implementeren van een kwaliteitsmanagementsysteem? Hou dan mijn blogs in de gaten voor praktische tips & tricks!

Reactie schrijven

Commentaren: 0